Jelena je najbolji mladi poljoprivrednik opštine Blace

18.10.2020. | Gorica Šegović | Topličke vesti

BLACE- Jelena Rakićević iz sela Grgura najbolji je mladi poljoprivrednik opštine Blace. Uspešni je student master studija Visoke poljoprivredne škole a odlično se snalazi u svim poljoprivrednim poslovima. Poljoprivredom se bavi od najranijeg detinjstva a ove godine ponela je titulu najuspešnijeg mladog poljoprivrednika opštine Blace.

Ističe da joj ova nagrada mnogo znači jer život na selu je jako težak i za svaki uspeh je potrebno mnogo truda i rada.

Jelena u poljoprivredi radi sve poslove i nema tog posla koji ona ne ume da uradi, od setve do žetve…jer kako reče na njihovom gazdinstvu poslovi se ne dele na muške i ženske.A mnogo je poslova tokom dana.

Rakićevići se uspešno bave i stočarstvom i voćarstvom.

Jelena sa majkom, sestrom i bratom obrađuje oko 7 hektara zemlje a u stočnom fondu gaje krupnu stoku. Jelena prema životinjama gaji nesebičnu ljubav a od životinja posebno obožava konje.

Planovi su joj usmereni ka tome da uspešno završi započeto školovanje a nakon toga i da nađe posao u struci.

Nagrada koju je dobila za najboljeg mladog poljoprivrednika najviše je obradovala majku Milku sa kojom je Jelena uz pomoć sestre i brata nastavila da održava porodično gazdinstvo nakon prerane smrti oca.

-Jelena od svoje 14 godine radi sve poljoprivredne poslove. Sve je sama naučila a jednom je sanjala oca koji joj je u snu rekao kako da prikači traktorsku frezu…., ističe Jelenina mama Milka .


A jedna stvar Jelenu bi posebno obradovala, a to je konj, životinja koju Jelena posebno obožava a koju za sada nemaju na svom gazdinstvu.

Nadamo se da će Jelena uskoro dobiti takvog ljubimca.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/