VODENI KREVET

15.07.2008. | Časopis ZOO HOBBY MOJ PAS | Časopis ZOO HOBBY MOJ PAS

Za zdrave i vitalne štence su jako važni uslovi gajenja u prvim nedeljama života. Štenci su prilikom rađanja još psihički nezreli i potrebna im je sigurna zaštita nekog gnezda. Zdrava i zadovoljna štenad spavaju oko 90% dela dana. Gubitak štenadi uglavnom nastupa u prvim danima života. Mnogi odgajivači pomoću boksa i grejanja stvaraju mikroklimu za štence - posebno ako se ženka sa mladima drži napolju.

Da bi se optimalizovala klima u sanduku za štenad izmišljen je vodeni krevet za štence u Nemačkoj. Ovaj krevet postoji u raznim veličinama a sastoji se od specijalne folije sa ivicama koje su otporne na pseće zube. Za velike rase mogu da se sastave dva kreveta i stave u sanduk, na jednom leži majka, a na drugom štenci.

Krevet je napunjen ili samo sa vodom, ili suvi prah sa vodom daje gel masu. Gel ima tu prednost da se bolje zagreje pod lampom od vode, a i posle prvih pokušaja hodanja daje štencima više sigurnosti od talasajuće vode.

Ovaj vodeni krevet za pse se zagreva uobičajenim kaloriferom za gajenje mladih životinja, a oni srećni odgajivači koji su imali prilike da isprobaju kako njihovi ljubimci prihvataju vodeni krevet, tvrde da su oni oduševljeni.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/