Starenje mozga kod pasa

17.07.2008. | Časopis ZOO HOBBY MOJ PAS | Časopis ZOO HOBBY MOJ PAS


Baš kao i ostatak tela i mozak pogađa proces starenja. Oštećenja moždanih ćelija mogu dovesti do promena u ponašanju vašeg psa. 50% svih pasa sa navršenih 8 godina i više, pokazivače neke od znakova starenja mozga. Dobra vest je što se zahvaljujući dostignućima u medicini i industriji hrane za kućne ljubimce, može puno napraviti u pogledu zaustavljanja napretka starenja.

Da li moj pas pokazuje znakove starenja mozga?

Promene moždanih funkcija događaju se jako sporo. Prvo što ćete primetiti mogu biti male razlike u ponašanju kao što su povećano spavanje, nedostatak energije ili iritantnost. Ove promene ne možete primetiti dok se ne počnu uplitati u svakodnevni život vašeg psa. Sledeći znakovi prave akronim DISK, koji veterinari obično koriste u dijagnostikovanju starenja mozga:

D Disorijentacija

-           Izgleda izgubljeno, čak i u poznatim okruženjima

-           Ne uspeva da prepozna poznate ljude ili mesta

-           Smanjena okretnost i bespomoćno ponašanje

I Interakcija smanjena

-           Ne trudi se više da pozdravlja članove porodice

-           Ne traži pažnju ili maženje S Spavanje sa prekidima

-           Spava duže za vreme dana i / ili manje po noći

-           Lunja oko kue nou K Kućna vežba izostaje

-           Ne traži izlazak u šetnju

-           U kući se događaju česte nezgode

-           Gubitak kontrole nad bešikom ili crevima

Sta uzrokuje starenje mozga?

Sa starenjem mozga, slobodni radikali uzrokuju oštećenja ćelija. Slobodni radikali uglavnom nastaju kao produkt metabolizma tela, zagađivača iz okoline ili ultraljubiastog zračenja. Malo je moguće učiniti da se zaustavi nastanak slobodnih radikala, ali antioksidantni vitamini i minerali ograničavaju oštećenja koja oni uzrokuju.

Hills Prescription Diet hrane za kućne ljubimce

Hills Prescription Diet hrane za kućne ljubimce su posebno formulisane da pomažu u lečenju ljubimaca sa zdravstvenim problemima. Utemeljen na iscrpnim kliničkim dokazima, ovaj niz proizvoda nudi besprekoran kvalitet i pouzdanost svoje vrste.

Vaš veterinar će vam preporučiti Prescription Diet hranu koja će pomoći usporavanje napretka starenja mozga. Uz izvrstan ukus i pravu vrednost za uložen novac, prelazak na Hills je jednostavan, a uvidećete da i manje košta u odnosu na prethodnu hranu vašeg ljubimca.

Ako je vašem ljubimcu dijagnostikovano starenje mozga, trebaćete da koristite ovu novu hranu na duži vremenski rok da pomognete održavanje normalnog ponašanja najduže što je moguće. Prescription Diet b/d

Klinički dokazana da smanjuje napredak starenja mozga

Sadrži jedinstvenu ravnotežu antioksidantnih vitamina i minerala koji štite moždane ćelije od slobodnih radikala i dodatak ribljeg ulja koje pomaže mozgu u borbi protiv starenja.

Canine b/d je potpuna hrana koja daje sve hranjive sastojke koj su potrebni vašem starijem psu. Mnogi vlasnici vide poboljšanje znakova DISK-a u šest nedelja od početka hranjenja sa Canine b/d

.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/