Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
Poljoprivredni list br. Najlepša bašta.

<<< Pogledajte ostale clanke poljoprivrednog lista

Biljke -pokrivaci tla

Prazni, ogoljen delovi vašeg dvorišta predstavljaju idealna mesta za pojavu i razvoj korova. Sadnjom biljaka-pokrivaca tla, možete se osloboditi najdosadnijeg posla u dvorištu-uklanjanje korova !

Seme korova se ne razlikuje od semena drugih vrsta. Raznose ga ptice ili vetar. Za nicanje je neophodno svetlo.


Ako nema dovoljno svetlosti na površini zemlje, automatski se kontroliše njihov dalji porast. Sadnjom biljaka - pokrivaca tla direktno se utice na rešavanje problema pojave korova.

Travnjak može da bude rešenje problema ali ne uvek. Cilj je u stvari da se dode do trajnog rešenja a to znaci da se posao održavanja svede na najmanju mogucu meru.

U svakom slucaju, biljke su mnogo atraktivnije nego prazni, ogoljeni delovi dvorišta. Ako vam i finansijske mogucnosti to dozvoljavaju možete prekriti svaki centimetar vašeg dvorišta biljkama. Ukoliko ne, ne odustajte! Možete poceti sa svega nekoliko biljaka i vremenom ih sami razmnožavati. Na taj nacin cete, ukoliko ste dovoljno strpljivi, sami formirati cvetni tepih.

Mnoge biljne vrste pogodne su za prekrivanje tla. Najcešce su to perene - višegodišnje cvetne vrste. Zimzelene vrste su pogodne iz razloga što citave godine prekrivaju tlo.

Biljne vrste koje brzo rastu i lako se razmnožavaju pogodne su za prekrivanje vecih površina. Jedna od takvih vrsta je Hypericum calycinum, Cerastium, Sedumi,...


Biljke puzavice, kao što je bršljan, Clematis mogu se takode saditi jer ce dobro prekriti zemljište. Nije obavezno pri izboru biljaka za prekrivanje tla koristiti i suviše niske vrste. Mogu se koristiti i nešto više, npr. Juniperus sabina, Prunus laurocerasus, Viburnom. Prazna mesta ispod drveca može idealno da popuni Geranium,. posebno oni varijeteti koji uspevaju u senci.


Biljke- pokrivaci tla za suncane položaje

- Arabis
- Aubrieta
- Alyssum
- Centaurea
- Cerastium tomentosum
- Dianthus hyb.
- Erica carnea
- Helianthemum hyb.
- Iberis sempervirens
- Polygonum sp.
- Sedum
- Tymus serpilumBiljke pokrivaci tla za senku

- Ajuga reptans
- Asarum europeum
- Asperula odorata
- Bergenia sp.
- Clematis orientalis
- Cotoneaster dammeri
- Cotoneaster microphyllus
- Dicentra formosa
- Euonimus fortunei
- Geranium sp.
- Hedera sp.
- Hosta sp.
- Juniperus chinensis
- Mahonia aquifolium
- Prunus laurocerasus
- Vinca major

Nega

Ne sme se dozvoliti da se biljke zasuše u prvih godinu do dve dana. U prvoj godini, godini sadnje, biljke su veoma osetljive na nedostatak vode u zemljištu. Naravno, biljke se mogu i prihranjivati korišcenjem nekih od dubriva iz hobi programa.

U svakom slucaju, ako prihranjujete onda to ucinite u prolece ili pocetkom leta. U prvim godinama, korov ce se pojavljivati pa bi ga trebalo redovno uklanjati.BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu