Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD KUCNI LJUBIMCI - Oglasi, adresar, tekstovi, zanimljivosti ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
SAVETI VETERINARSKOG ZAVODA ZEMUN
  Saveti veterinarskog zavoda ZEMUN NOVO    Vidi savete
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
Poljoprivredni list br. 39-40.

<<< Pogledajte ostale clanke poljoprivrednog lista

 

Kiku - i nad jabukom jabuka

U Južnom tirolu u Italiji u mestu Girlan pocetkom oktobra prisustvovali smo 7-om internacionalnom KIKU skupu.

Ovom sastanku prisustvovalo je preko 150 strucnjaka, velikih proizvodaca, rasadnicara i distributera ove jabuke iz 25 zemalja. To je bio kratki seminar i razmena iskustva u vezi proizvodnje i plasmana Fudži jabuke, a posebno južnotirolskog klona «KIKU». .

Iskoristili smo priliku da popricamo sa tvorcem ove jabuke, selekcionerom Luisom Braunom. On nam je ispricao kako je došlo do selekcije KIKU jabuke.

Još 1990. godine u Japanu uocio je da postoje varijeteti Fudži ciji su plodovi jednolicno crveni bez obzira koja je strana okrenuta suncu. To ga je potaklo na dalji selekcionarski rad i izdvojio je poseban klon Fudži jabuke koji je nazvao KIKU i pod tim imenom ga zaštitio.

Ocev posao su nastavili i razradili sinovi Jirgen i Tomas. Tomas se brine o rasadnickoj proizvodnji i kvalitetu KIKU sadnica, a Jirgen o marketinškom nastupu i plasmanu KIKU jabuke svih clanova pula. Jirgen Braun nam je objasnio rad njihove firme «CEO of KIKU Ltd.» i kako funkcioniše «KIKU – Pool Europe» u vezi plasmana KIKU jabuke.

Ovaj klub je kombinacija rada 7 partnera iz 5 evropskih zemalja koji rade na marketingu i uvodenju u prodaju KIKU jabuke bez obzira ko je proizvodi. Ovaj nacin plasmana KIKU jabuke nije zatvoren i strog u pravilima kao klub «Pink Lady» proizvodaca.

Svako može kupiti KIKU varijetet Fudži jabuke i prodavati ga kao Fudži jabuku boljeg izgleda, cime ce biti konkurentniji na tržištu. Ako želi da se njegova jabuka nade u prodaji pod KIKU zaštitnim znakom, tada vec mora da ispuni odredene uslove proizvodnje i prodaje i da plati 5% od prodaje za razvoj marketinga. Za uzvrat dobija posebnu ambalažu, zaštitnu markicu za svoje jabuke, pa cak i obezbeden plasman. Naime ako neki proizvodac nije u mogucnosti da sam plasira svoju KIKU jabuku «CEO of KIKU Ltd.» obezbeduje plasman preko svojih partnera širom Evrope.

Možda je manje poznato da 80% cene proizvoda cine neproizvodni troškovi (ambalaža, transport, skladištenje, malo i veleprodajna marža, porezi). Vec odavno kvalitet nije presudni faktor u privlacenju kupca i prodaji nekog proizvoda. On je obavezan, ali vecina proizvoda ima odlican kvalitet. Važno je kako se proizvod predstavi potencijalnom kupcu i istakne u odnosu na mnoštvo drugih slicnih na tržištu.

Tako i nad dobro poznatom i lako prodajnom Fudži jabukom postoji Fudži KIKU.

   

www.kiku-apple.com

www.kiku.it

 

BASF - hemijska industrija
HRANA PRODUKT
FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
CerkezNET - razvoj kompjuterskih programa, internet prezentacija, web dizajn ...
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright - CerkezNET - 2004

dijaspora.ch

YU link - besplatna razmena banera
Kliknite ovde za vise informacija
www.yulink.co.yu