Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
STATISTIKA OGLASA
  Trenutni broj registrovanih korisnika sajta  Broj korisnika:22789
  Koliko ima oglasa u nasoj bazi  Broj oglasa:20628
  Koliko ima unetih firmi u adresaru  U adresaru:751
  Koliko je trenutno posetilaca na sajtu.  Na sajtu:137
......
AUTORSKI TEKSTOVI

Pozivam sve posetioce sajta koji imaju tekstove koje bi želeli da podele sa ostalim posetiocima da nas kontaktiraju preko strane KONTAKT. Svi tesktovi koje nam pošaljete u WORD ili PDF formatu biće objavljeni u roku od nekoliko dana.

AUTOR TEKSTA: Časopis Povrtarski Glasnik
 •  [svi tekstovi]

ZAŠTITA POVRĆA

ZAŠTITA POVRĆA

Mirjana Mijatović, Aleksa Obradović, Miroslav Ivanović

Ovih dana je iz štampe izašla knjiga „Zaštita povrća“ autora Mirjane Mijatović, Alekse Obradovića i Miroslava Ivanovića, a u izdanju AgroMivas iz Smederevske Palanke. Iz pera ovih autora izašle su brojne naučne i stručne publikacije iz oblasti zaštite povrća od bolesti, štetočina i korova, ali sada po prvi put čitaoci imaju priliku da na jednom mestu sagledaju dobar deo praktičnog iskustva autora pretočen na sveobuhvatan način u jednu publikaciju.

Knjiga se ističe bogatim sadržajem organizovanim u osam poglavlja na oko 270 strana. Na početku su date osnovne informacije o prirodi prouzrokovača bolesti povrća, kao i grupama oboljenja. Značajno mesto pripada osnovnim karakteristikama štetočina povrća, kao i korovima koji su stalni pratilac ovih useva. Centralni deo publikacije čine detaljan opis bolesti prouzrokovanih gljivama, bakterijama i virusima, prikaz štetočina, opis simptoma nedostataka hranljivih elemanata i nepatogenih promena, obrađen po familijama i vrstama povrtarskih biljaka. Na kraju su razmatrane mogućnosti primene i izbor odgovarajućih preventivnih, bioloških i hemijskih mera zaštite povrća namenjenih suzbijanju patogenih mikroorganizama, štetočina i korova. Tekst je pisan lako razumljivim jezikom, terminološki prilagođen kako stručnjacima za zaštitu bilja tako i samim proizvođacima povrća.

Sadržaj knjige obogaćen je sa 56 stranica originalnih fotografija simptoma bolesti, štetočina i korova, što umnogome olakšava prepoznavanje uzroka problema u proizvodnji povrća. Autori su takode naveli najnovije metode zaštite koje su na raspolaganju u nas, ali i one koje se primenjuju u svetu.

Knjiga je tehnički uređena na pregledan nacin, štampana na kvalitetnom papiru, opremljena mekim povezom sa plastificiranim koricama.
Knjiga se po ceni od 1200 dinara + PTT troškovi može se poručiti od izdavaca:
Agro-Mivas d.o.o.Trg Heroja bb 11420 Smederevska Palanka
Tel: 026 321-585
Mob: 064 252 82 21
Žiro račun kod Agrobanke: 245-0115702101286-64
PIB: 101928924

Dodatne informacije se mogu dobiti i na telefon:
063 653 192,
063 8845 242

FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
-
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright poljoberza.net - 2004