Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
STATISTIKA OGLASA
  Trenutni broj registrovanih korisnika sajta  Broj korisnika:22824
  Koliko ima oglasa u nasoj bazi  Broj oglasa:20732
  Koliko ima unetih firmi u adresaru  U adresaru:751
  Koliko je trenutno posetilaca na sajtu.  Na sajtu:166
......
AUTORSKI TEKSTOVI

Pozivam sve posetioce sajta koji imaju tekstove koje bi želeli da podele sa ostalim posetiocima da nas kontaktiraju preko strane KONTAKT. Svi tesktovi koje nam pošaljete u WORD ili PDF formatu biće objavljeni u roku od nekoliko dana.

AUTOR TEKSTA: Magazin AGRAR
 •  [svi tekstovi]

FLEKSIBILNOST U PRIMENI

Metmark je novi herbicid u paleti Agromarketa sa dobro poznatom i proverenom aktivnom materijom. Namenjen je suzbijanju širokolisnih korova u pšenici i ječmu.

Aktivna materija zove se metsulfuronmetil( 600g/kg), a preparat se koristi u dozi od svega 10 g/ha. Spektar korova koji pokriva ovaj herbicid prilično je širok i obuhvata najveći deo širokolisnih korova u strnim žitima:

- jednogodišnji širokolisni korovi: Ambrosia artemisifolia(ambrozija), Amaranthus retroflexus(štir), Chenopodium album(pepeljuga), Datura stramonium(tatula), Fumaria officinalis(dimnjača), Helianthus annuus(samonikli suncokret), Polygonum aviculare(ptičiji dvornik), Polygonum lapathifolium (veliki dvornik), Xanthium strumariunik(čičak) - višegodišnji širokolisni korovi: Cirsium arvense (palamida)

Najznačajnija prednost ovog herbicida je fleksibilnost u primeni, može se primeniti do pojave lista zastavičara. Izuzetno je selektivan i kasna primena ne ostavlja posledice po prinos. Vrlo često se dešava da u proleće, zbog duže zime ili niskih temperatura zemljište nije dovoljno zagrejano i korovi se kasno pojavljuju. Većina herbicida koji se primenjuju u strnim žitima, posebno oni koji sadrže hormonske komponente (2,4 D,dikamba,MCPA...) imaju ograničeno vreme primene-do kraja bokorenja ili pre pojave drugog kolenca, a tada često korova nema. Kasnija primena ovakvih preparata izaziva ozbiljna oštećenja useva i umanjenje prinosa.

Primenom Metmarka ovakvi problemi se izbegavaju, preparat koristimo kada je većina korova „izašla“, ne umanjuje prinos kod kasne primene i izuzetno je efikasan. Brzina propadanja korovskih biljaka zavisi od temperature,u normalnim uslovima, posle tretmana korovi staju u porastu, ali prvih dana vizuelno nema značajnih promena. Za potpuno nekrotiranje i sušenje korova potrebno je 2 nedelje, pri nižim temperaturama traje i tri nedelje, ali je bitno da korovi staju u porastu odmah i više ne konkurišu usevu.

Metmark je jedan od najsnažnijih herbicida na tržištu za suzbijanje palamide, boce (Cirsium arvense) i dobro suzbija i vrlo razvijene jedinke ovog korova (čak i kada krene porast u cvetno stablo). Takođe, vrlo dobro deluje i na većinu ranoprolećnih korova koji se javljaju u strnim žitima). U cilju poboljšanja delovanja dobro je ovom preparatu (posebno ako su korovi razvijeni, 4 lista i više) dodati 0,1% okvašivača (Trend ili Extravon).

Aleksandar Jotov, dipl.ing zaštite bilja

FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
-
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright poljoberza.net - 2004