Prva internet berza posvecena poljoprivredi. - ADVERTS FROM SERBIA AGRICULTURE WORLD
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [ Po rubrikama ] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Email:
 *
Lozinka:
 * 
Zapamtite prijavu na ovom računaru !
  Registrujte se i unesite vaše oglase.   Registracija
  I ako ste registrovani korisnik sajta da bi ste uneli vase oglase morate da se prijavite.   Prijava
  Pogledajte unete oglase.   Oglasi
  Pogledajte oglase sortirane po rubrikama.   Oglasi po rubrikama
  Pogledajte firme i delatnosti u adresaru.   Adresar
  Unesite neogranicen broj oglasa.   Unos oglasa
  Prijavite vasu delatnost, preduzece u adresar   Unos u adresar
Pregled autorskih tekstova iz raznih oblasti poljoprivrede.
  Pogledajte tekstove raznih autora.  Autorske strane
STATISTIKA OGLASA
  Trenutni broj registrovanih korisnika sajta  Broj korisnika:22829
  Koliko ima oglasa u nasoj bazi  Broj oglasa:20753
  Koliko ima unetih firmi u adresaru  U adresaru:751
  Koliko je trenutno posetilaca na sajtu.  Na sajtu:119
......
AUTORSKI TEKSTOVI

Pozivam sve posetioce sajta koji imaju tekstove koje bi želeli da podele sa ostalim posetiocima da nas kontaktiraju preko strane KONTAKT. Svi tesktovi koje nam pošaljete u WORD ili PDF formatu biće objavljeni u roku od nekoliko dana.

AUTOR TEKSTA: Magazin AGRAR
 •  [svi tekstovi]

Ozbiljnost, kvalitet - odgovornost

„Genetik Plus” - domaći stvaralac hibrida kukuruza

Ova privatna firma preuzela ulogu svojevrsnog srpskog „snabdevača” genetikom krajnjih kupaca i u Francuskoj i Italiji. Mi smo „mali” sa svim prednostima koje iz toga proizilaze u odnosu na Institute Klijentima garantuju kvalitet semena

Domaći stvaralac hibrida kukuruza

Sopstvene roditeljske linije kukuruza razvijamo kroz primenjena istraživanja iz oblasti biljne genetike, a na bazi toga iz sopstvenih selekcionih programa, (kroz intenzivna ispitivanja u regionu i u zapadnim delovima Evrope i rigoroznu selekciju) kreiramo superiorne hibride kukuruza. Kao takve činioce u ovom proizvodnom segmentu prepoznaju nas krajnji kupci. Potvrda te činjenice je da smo za predstojeću setvu prodali sav kontigent naših hibrida „Rodna” i „Pamela”. Za očekivati je da se na njivama nađu u značajnijem procentu i „Rada” kao i „Panda”.

Ovo je istakao Dragan Mišević direktor i vlasnik firme „Genetic Plus” iz Beograda, podsećajući u razgovoru za „Agrar” da „Genetic Plus” delujući u oblasti proizvodnje semena kukuruza, proizvodi sopstvene hibride.

Takvim načinom rada, učešćem u proizvodnji semena svojih hibrida ostvarujemo potpunu kontrolu kvaliteta proizvoda. Tako se kroz stvaranje roditeljskih linija i hibrida kontroliše genetička raznovrsnost i genetički potencijal proizvoda, a kroz kontrolu proizvodnje i dorade semena ostvaruje se vrhunska genetička čistoća hibrida i vrhunski kvalitet semena – ističe Mišević.

Inače, treba naglasiti da je „Genetic Plus” vlasnik licence hibrida koje proizvodi i vlasnik semena hibrida koje iznosi na tržište. To, klijentima garantuje kvalitet semena i zbog toga naznačena firma snosi i odgovornost prema krajnjem korisniku svoga semena.

Treba, uz to navesti da se delatnost naše firme ne završava u klasičnom lancu: istraživanje - proizvodnja –prodaja. „Genetic Plus” funkcioniše i kao svojevrstan istraživački servis i snabdevač proizvodnih i trgovačkih firmi ekskluzivnom genetikom na bazi licence. Na određeni način ova delatnost je nova u Srbiji – kaže Mišević ukazujući da je takva aktivnost veoma slabo razvijena i u Evropi, gde je „Genetic Plus” prisutan kao snabdevač genetikom i to po sebno u Francuskoj i Italiji.

Prema njegovim rečima, proizvodi koje nude razlikuju se po nizu karakteristika od proizvoda već prisutnih na tržištu.

Domaći stvaralac hibrida kukuruza

U tom smislu obogaćujemo i diverzifikujemo ponudu na tržištu. Značajno je napomenuti da je naša delatnost snabdevača industrije semena superiornim linijama i hibrida kukuruza na bazi ekskluzivnosti novost u Srbiji. Ova delatnot koju za sada u Srbiji obavlja samo firma „Genetic Plus” otvara mogućnosti proizvodnim i trgovačkim firmama da obavljaju svoje delatnosti proizvodnje i distribucije semena na bazi ekskluzivne licence bez dodatnih troškova – ističe prvi čovek ove firme i navodi da „na ovaj način pružamo šansu nizu malih i srednjih privatnih firmi koje nemaju svoja istraživanja i koje inače nebi mogle da obezbede eksluzivnost proizvoda od velikih stranih firmi niti od dva domaća instituta”.

„Ličnu kartu” ove privatne firme čini mala fokusirana ekipa selekcinara, doktora i magistara. Tim stručnjaka poseduje kompleksno iskustvo u oblasti genetike i oplemenjivanja. Uz tu, uslovno rečeno „ekipu”, sledi tim koji radi na kontroli proizvodnje i dorade semena, koji takođe poseduje zavidnu ekspertizu u stručnim delatnostima. Na kraju su stručni ljudi, doktori, sa dugogodišnjim iskustvom na promociji proizvoda. Oni poznaju teren, znaju uslove proizvodnje kao i tehnologiju i ekonomiju proizvodnje kukurza. Prema svemu učinjenom, sva tri tima imaju izvanrednu međusobnu komunikaciju.

Najvažnije je da su to zapravo ljudi sa terena koji, zašto ne reći, odlično poznaju potrebe i uslove proizvodnje, koji i postavljaju selekcionerima zadatke koje treba zadovoljiti pri kreiranju osobina hibrida. Na ovaj način obezbeđuje se da tehnički zahtevi tržišta budu maksimalno ispoštovani i da se stvori tip proizvoda, hibrida koji je adaptiran na lokalne uslove i koji odgovara potrebama tržišta – ističe Mišević.

Domaći stvaralac hibrida kukuruza

I na kraju, gotovo svi hibridi kukuruza „Gentic Plus” imaju nisku vlagu u zrnu te se mogu kombajnirati i veštački dosušivati ali se takođe pri berbi beračem u klipu čak i pri niskoj vlazi neće kruniti. Ovaj uspeh u firmi „Genetic Plus” obrazlažu jednostavnom činjenicom da bolje od drugih razumeju i poštuju volju tržišta. Takođe i činjenicom da za razliku od stranih firmi koje u Srbiji donose gotov proizvod stvoren u drugim uslovima i za druge namene, u „Genetic Plusu” stvaraju hibride u lokalnim uslovima za lokalnu tehnologiju gajenja i prema lokalnim zahtevima.

Mile Andrejević

FUNGI CONTACT – je najveæi   i   najpotpuniji Internacionalni internet katalog /poslovni adresar za biznis sa peèurkama. Katalog trenutno sadži preko 3.000 firmi iz više od 50 država, i njime su obuhvaæeni svi aspekti (uzgajivaèi, otkupljivaèi, preradjivaèi, izvoznici, uvoznici, distributeri, posrednici, experti . .) poslovanja sa peèurkama ( divlje peèurke, gajene peèurke, tartufi, medicinske peèurke, oprema, micelijum, kompost...) .
-
[ Registracija ] [ Prijava ] [ OGLASI ] [Po rubrikama] [ VAŠI OGLASI ] [ ADRESAR ] [ VAŠA FIRMA U ADRESARU ] [Pretraga sajta] [ Početna ]
Copyright poljoberza.net - 2004